Folksvagen zaradio 1,7 mlrd. evra

Bez autora
May 04 2011

Čista zarada u prvom kvartalu skočila je na 1,71 milijadu evra zahvaljujući rastu prodaje u Severnoj Americi i Aziji. Skokovi isporuka u Kinu, Meksiko i Argentinu - od 20 odsto i više - i Indiju, gde su utrostučeni, pokazuju kojom brzinom nova tržišta prestižu bogatije zemlje u Evropi kao prodajna odredišta za evropske proizvođače.Prodaje u zapadnoj Evropi rasle su daleko sporije i teško su pogođene u zemljama sa velikim dugovima i sporim rastom. U Britaniji su prodaje veće za samo 2,1 odsto, u Italiji su iste, a manje su u Španiji.

Folksvagen zaradio 1,7 mlrd. evraČista zarada u prvom kvartalu skočila je na 1,71 milijadu evra zahvaljujući rastu prodaje u Severnoj Americi i Aziji, rekli su u nemačkom Folksvagenu.

Skokovi isporuka u Kinu, Meksiko i Argentinu - od 20 odsto i više - i Indiju, gde su utrostučeni, pokazuju kojom brzinom nova tržišta prestižu bogatije zemlje u Evropi kao prodajna odredišta za evropske proizvođače.

Prodaje u zapadnoj Evropi rasle su daleko sporije i teško su pogođene u zemljama sa velikim dugovima i sporim rastom. U Britaniji su prodaje veće za samo 2,1 odsto, u Italiji su iste, a manje su u Španiji.

Folksvagen je ukupno u prva tri meseca prodao 1,99 milion automobila, 14 odsto više nego u istom kvartalu prošle godine. Bruto prihod je skočio za 31 odsto, na 37,47 milijardi evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik